Uw visitekaartje nog steeds de toegang tot uw bedrijf?

Het visitekaartje wordt nog steeds bij een eerste kennismaking uitgewisseld. Enerzijds als een soort traditie, maar anderzijds ook om gewoon de contactgegevens uit te wisselen. Waar moet uw visitekaartje nou eigenlijk aan voldoen?

A-drie tips, visitekaartjes. Uw visitekaartje nog steeds de toegang tot uw bedrijf?

 

Visitekaartjes in het digitale tijdsperk

Tegenwoordig worden uw “contactpersonen” continue gesynchroniseerd op smartphone, tablet en pc. Uw contactpersonen worden opgeslagen in uw social media accounts, crm-systeem, boekhoudsysteem, e-mailprogramma, enz. De tijd dat het visitekaart werd bewaard in mapjes, kaartenbakjes of overgenomen werden in een Rolodex, lijkt voorbij. Toch worden visitekaartjes nog steeds trouw uitgewisseld. Het is een klein beetje traditie, maar ook gewoon een manier om de contactgegevens over te brengen.

 

Visitekaartjes maken - wat is belangrijk?

1. Dat uw contactgegevens duidelijk vermeld staan

2. Dat u opvalt

3. Dat u onthouden wordt

 

Het belangrijkste: visitekaartje met duidelijke contactgegevens

Het allerbelangrijkste is dat uw contactgegevens duidelijk op het kaartje te vinden zijn.

 

Uw bedrijfsnaam. Vermeldt u handelsnaam of de officiële naam zoals u ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Dat kan eventueel in de vorm van een bedrijfslogo.

 

Uw persoonlijke naam. U moet kiezen of u uw voorletters, uw voornaam of een combinatie van beiden gebruikt. Voor- en achternaam zijn in principe voldoende en wordt veel gedaan. Voorletters vermelden is formeler en past wellicht beter bij de branche waarin u werkzaam bent.

 

Adresgegevens. Heeft u een postbus of een postadres dat afwijkt van het bezoekadres? Vermeld dan beide adressen. Alleen een postbusnummer roept bij velen argwaan op.

 

Telefoonnummer. Ook hier moet u kiezen. Vermeldt u uw mobiele nummer of doorkiesnummer? Of houdt u het bij alleen een vast nummer. Hoe makkelijker u bereikbaar bent, hoe meer vertrouwen u opwekt bij uw gesprekspartner. U kunt er ook voor kiezen om uw mobiele nummer “speciaal voor deze gesprekspartner” op het kaartje erbij te schrijven.

E-mailadres. Wat zet u erop? info@uwbedrijf.nl? Of: uwnaam@uwbedrijf.nl? Ook hier geldt: uw naam schept meer vertrouwen.

 

Een opvallend visitekaartje

Vroeger werden kaartjes bewaard in mapjes en bakjes en was u min of meer verplicht een kaartje met standaardafmetingen te gebruiken. Tegenwoordig mag u creatiever zijn. Afwijkende afmetingen lijden echter vaak ook tot hogere kosten.

 

De vorm. Standaardafmeting? Rechtop (portrait) of liggend (landscape)? Rechthoekig, vierkant, rond of anders?

 

Het materiaal. Kiest u voor papier? Kies dan sowieso voor een kwalitatieve soort. Dus niet te licht. Wat veel wordt toegepast is: 300 grams papier, al dan niet met een speciale afwerklaag (mc - machine coated). U kunt echter ook voor plastic, metaal, hout, enz. kiezen.

 

Het ontwerp. U kunt hier uiteraard een ontwerper voor inschakelen, maar er zijn ook allerlei websites waar u zelf een ontwerp kunt maken. Waar u aan moet denken is o.a.:

• De achtergrond. Kiest u voor een bepaalde kleur of misschien voor een afbeelding?

• De letters. Welke lettertypes en lettergroottes kiest u en welk kleurtje geeft u die?

• Uw bedrijfslogo. Al dan niet voorzien van uw slogan, leus of usp (unique selling proposition, oftewel uw unieke verkoopargument).

 

Kies altijd een vorm, het materiaal en een ontwerp van het visitekaartje dat past bij de uitstraling van u en uw bedrijf.

 

Zorg dat u goed onthouden wordt

Uiteraard mag uw website-adres niet ontbreken. Maar is uw Facebookpagina of uw LinkedIn-profiel belangrijk, vermeld deze dan zeker ook. Wat u verder nog kunt overwegen is:

• Een kopie van de voorkant op de achterkant, maar dan in een andere taal.

• Een lijstje met vakgebieden.

• Een lijstje met merknamen.

• Een prikkelende spreuk, een toepasselijk gezegde of een goed citaat.

• Een QR-code die verwijst naar uw website of naar de contactpagina van uw website. Via gratis internetdiensten kunt u deze code aanmaken (google op “qr code maken”).

 

 

• Uw bedrijfslogo. Al dan niet voorzien van uw slogan.

• Enz.

Of doe het helemaal anders – extra opvallende visitekaartjes

U stelt u voor, geeft een hand en geeft dan een handschoen met QR-code als visitekaartje. Of een usb-stick met al uw gegevens op. Misschien zelfs met een bedrijfspresentatie of demonstratiefilmpje. Op zoek naar ideeën? Klik hier!

 

Kies altijd voor een visitekaartje dat past bij u en uw bedrijf. Hou daarbij het hoofddoel voor ogen: het overbrengen van uw naam en contactgegevens. Meestal geldt: hoe creatiever hoe duurder.

 

A-drie tips, visitekaartjes. Uw visitekaartje nog steeds de toegang tot uw bedrijf?

A-drie tips, visitekaartjes. Uw visitekaartje nog steeds de toegang tot uw bedrijf?

A-drie tips, visitekaartjes. Uw visitekaartje nog steeds de toegang tot uw bedrijf?